#

Het is dringend! Het is druk en alles heeft prioriteit…

12 Januari 2018


U voelt als geen ander hoe de druk op uw organisatie toeneemt. Budgettair, organisatorisch en niet in het minst wat medewerkers betreft. Wij denken graag met u mee, om ook in 2018 het werk makkelijker te organiseren. Wat heeft het afgelopen jaar ons geleerd? Meer en meer ziekenhuizen die ons kennen, doen beroep op onze diensten. Dit zijn de cijfers voor 2017.
Meer lezen

#

Phi Med lanceert app om work-life balance van spoedartsen te verbeteren

19 September 2016


Dat het leven van een urgentiearts zwaar is, weten we allemaal. Onlangs nog ging een foto van een slapende spoedarts viraal op sociale media. Dit deed heel wat stof opwaaien. Phi Med, een organisatie die spoedartsen flexibel inzet in verschillende ziekenhuizen, komt voor de dag met een webapplicatie om de beschikbaarheid van spoedartsen gemakkelijker, sneller en geautomatiseerd te matchen met de behoeften van de spoedafdelingen.
Meer lezen

#

Kempense verpleegster wil vliegende brigade van spoedartsen

21 September 2015


Oud-verpleegster Marijke Wellens wil het chronisch tekort aan urgentieartsen in Vlaanderen oplossen. Met Phi Med heeft ze een systeem gelanceerd voor ziekenhuizen met een acuut probleem op spoed. Urgentieartsen die flexibel kunnen worden ingezet, vormen een poule voor ziekenhuizen in nood.
Meer lezen

#

Phi Med stelt spoedartsen ter beschikking van ziekenhuizen

14 September 2015


Phi Med V.Z.W. (Tessenderlo) lanceert een gloednieuw concept op de Belgische markt. Het vult met name de 'missing link' in tussen ziekenhuizen en spoedartsen. Bedoeling is een portefeuille van spoedartsen aan te leggen die flexibel kunnen worden ingezet in ziekenhuizen die daar nood aan hebben.
Meer lezen

#

Jessaziekenhuis schakelt interim-spoedartsen in

7 September 2016


Het Jessaziekenhuis probeert iets te doen aan het schrijnende tekort aan spoedartsen. Sinds begin dit jaar doet het ziekenhuis een beroep op interim-dokters voor de dienst Spoed. De artsen zijn al heel tevreden met de resultaten van het proefproject.
Meer lezen

#

Spoedartsen om tekort op te vangen

5 September 2015


De vereniging Phi Med heeft een nieuw initiatief opgestart om het tekort aan spoedartsen op te vangen. Phi Med bundelt een aantal spoedartsen die flexibel ingezet kunnen worden door ziekenhuizen die tijdelijk nood hebben aan een spoedarts. Het Jessaziekenhuis in Hasselt maakt al gebruik van de dienst.
Meer lezen